Sunday, 18 March 2012

(134) Paniek?


Een week geleden kwam ons ter oren dat een van onze grote klanten, failliet zou zijn...
Ondanks een Stoïcijnse houding, die een ondernemer past, voelde het toch niet lekker!
We lieten het maar in het midden en zouden dat varkentje wel wassen als het zover was.
Deze week dus gebeld en een afspraak gemaakt voor een bezoek: er leek niets aan de hand!
We kregen vrijdag dus te horen dat het slechts de rozenkwekerij was die op de fles was, en de tussenhandel gewoon door zou gaan. Een fijne bevestiging! Ook was het fijn om te horen dat onze producten in de beoogde aantallen van harte welkom waren.

Volgens mij heb ik niet eens gezegd dat Drangedal Gartneri een explosieve groei mee gaat maken wat groenten telen betreft! Dit jaar komt er 25.000 m2 aan vollegrondsgroenten te staan; aardappel, peultjes, boerenkool en zomerwortels. Daarnaast een paar veldjes met diversen, maar niet zoveel diversiteit als vorige jaren bij Damfjell Grønnsaker.

Afijn; een geslaagd klantbezoek dus! Maar... we hadden gemeend ook nog even bij een nieuwe klant langs te gaan. We hadden die afspraak meer voor de vorm dan met grote verwachtingen gemaakt; en wat bleek... ook daar was men dolenthousiast! Groenten welkom bij twee grote klanten en dan moet de klant in Oslo nog bezocht worden. YES!

(Kropsla - 31/1 gezaaid)

Zaaien & Poten

Inmiddels hebben we 3.000 slaplanten staan en groeien ze prima! De sla die 31 januari werd gezaaid, is al een hele plant geworden en we schatten in dat die half tot eind april oogstbaar zal zijn.

Deze week werden de tomaten gezaaid (1.200 stk) en ook de paprikazaadjes (250) kregen een plekje in de potgrond.
Binnenkort zaaien we de komkommers en augurken en daarna wordt het langzaam maar zeker tijd om de massale hoeveelheid planten voor buiten op te gaan kweken... niet schrikken.... 120.000 planten... ga er maar aanstaan!!! Elke keer als ik het getal zie, schrik ik weer....hahahaha
De grootste actie is die van de peultjes; ongeveer 100.000 erwtjes die in de grond gestoken moeten worden.
Vorig jaar deed ik er drie in een potje, en dit jaar zouden we er 4 per potje zaaien. Alles met het oog op het reduceren van de oppervlakte die nodig is voor de opkweek, en tevens om liever niet te moeten investeren in nieuwe potjes en of trays.
Op dit moment staat er een proef die moet uitwijzen of het mogelijk is om de erwten in de trays te zaaien waar de sla ook in gezaaid wordt. Ik heb er goede hoop op dat dit lukt.

Krols!

Snuf en Snuitje zijn inmiddels volwassen geworden, en maken geluiden die je niet voor mogelijk houdt voor zo'n klein beestje!
Nu moet ik zeggen dat het meer Snuitje is die 'roept'. Snuffie is niet zo bij stem; dat heeft ze geërft van haar moeder 'Piepstaart'.
Ze zijn wel allebei extreem druk! De hele godganse dag lopen ze achter elkaar aan te rennen! Dat er geen ongelukken gebeuren is op zich een wonder!

("Koekoek!")

Op de Kast!

Ik weet het niet hoor, maar die twee malle katten hebben een vreemde voorliefde (nog steeds!) voor het op de kast zitten!
In het begin stonden daar dingen en heb ik ze er regelmatig vanaf gejaagd. Op een bepaald moment heb ik ze maar hun zin gegeven en heb ik de spullen weggehaald; weg van de minste weerstand! :-)


"Wie durft te verdwalen, vindt nieuwe wegen." 
Erasmus