Sunday, 29 July 2012

(149) Groene Vingers


Of je nu 'groene' vingers hebt of niet, als je met tomaten werkt, komt het vanzelf! Hahaha
De reguliere produkten op de tuin staan er stuk voor stuk prima tot excellent op! Aan écht groen op de vingers hebben wij dus geen behoefte. 
De Sugar Snaps heb ik in de afgelopen twee jaar nog nooit zó goed zien groeien; de stengels zijn bijna 10 mm dik! De aardappelplanten zijn kolossale struiken, en de boerenkool staat er zó goed bij dat we deze week al geoogst hebben voor de boerenmarkt!


De blauwe bessen zijn inmiddels rijp geworden, en ook die gaan superbest! De stuiken hangen overladen met bessen en de kwaliteit en smaak is zeer goed. Deze week iets van 25 kilo geplukt, waarvan een groot deel al verhandeld is op de voornoemde markt.

Nep-figuren!

We worden zó moe om geconfronteerd te worden met nep-figuren...
Deze week stond, zoals té vaak, in het teken van uitgebroken vee van de boer... *zucht*!
Het belabberde hekje dat de 10 koeien in de wei moet houden was door een van de slimmeriken als ongevaarlijk bevonden. De stroom die op het aan elkaar gekunstelde draad moest staan, was ergens onderbroken, dus hadden de beesten de mogelijkheid eens van de boerenkool te proeven. Niet dat ze dat deden; ze waren veel meer bezig met het verorberen van het lange gras dat er hoger stond dan in hun wei.
Na het vee weer terug in het voor hun bepaalde perceel gedwongen te hebben, ben ik met een rol touw langs alle palen gegaan en daarmee de hekken van de boer 'gerepareerd'... Direct daarna wederom om dit groentenveld een hekwerk geplaatst van eigen makelij; lees deugdelijk!

Daarnaast weten een paar keer per week een stel schapen uit een ander gatenkaas hek van de boer te ontsnappen, de regelmatig langsrijdende Polen, zijn (of lijken, want ook dat zijn nep-figuren...) verantwoordelijk voor de schapen. De loslopende beesten worden dan weer ff achter het hek gezet, maar verder gebeurt er niks... elke serieuze boer loopt zijn hek bijna dagelijks na, toch? Om te zien of het nog tip-top in orde is, toch?

Nou ja... de schapen liepen dus op een bepaald moment wéér tussen de boerenkool te vreten *zucht*!
Dus ook daar weer een eigen hek om geplaatst. 

Ondanks deze dramatiek, is het wel een goed gevoel dat na dit laatste geplaatste hek, alle velden het sein 'veilig' hebben. Niet alleen voor losgebroken vee, maar ook is de eerste aanloop voor wilde dieren geblokkeerd.

Als we nu nog iets van vee in het veld krijgen, dan organiseren we diezelfde avond nog een barbecue met zoveel vlees dat we al onze kennissen kunnen uitnodigen....hahahaha

Postbus

Ik woon naast merkwaardige buren. Zeer aardige mensen, en zeer behulpzaam, maar aan een ding kan ik maar niet wennen: de postbus wordt ogenschijnlijk maar één keer per maand geleegd!!!
Keer op keer zie ik dat de postbode de nieuwe brieven erbij heeft weten te proppen, al dan niet half eruit hangend.


De buren zijn vanwege arbeidsongeschiktheid bijna constant thuis, en mankeren niets aan hun benen, dus waarom ze niet net als u en ik gewoon nieuwsgierig zijn wat de post ze brengt, is me een raadsel. Ach...ik vergeet iets... het zijn Noren....hahahaha
    

"Beoordeel je succes naar wat je moest opgeven om het te behalen." 
Dalai Lama

-