Sunday, 25 August 2013

(179) BygdedagenZaterdag was het weer tijd voor de 'dorpsdag' in Hurdal.
Een hoop publiek! Voor een kleine gemeente als dit is het knap om zoveel mensen op de been te krijgen.
Als ik het goed heb gehoord bijna 1400 bezoekers incl. de standhouders.
Deze week kwam het op als kakken om er te gaan staan met groenten... uh... geen probleem met mijn Bondens Marked ervaring! Leuke stand gemaakt, die er een stuk speelser uitzag dan het gebruikelijke stijve gedoe.


Of het voor de verkoop ook beter was? Ach, we verkochten iets meer dan de helft, dus mochten niet klagen.
Ook was het een stukje promotie voor onze gemeenschap en groenten verkoop alhier. 
In ieder geval waren er genoeg mensen die vroegen of we ook direct vanaf de tuin verkochten.

Tractoren!

Errug grappig en mooi was de traditionele tractorshow. 
Fraaie oldtimers! Op de een of andere manier heb ik een zwak voor dit soort landbouwmachines. Misschien omdat ik boer ben? :-)
Bij elkaar waren er toch wel 80 tractoren aanwezig met er omheen de trotse (of minder trotse) eigenaar en bewonderende toeschouwers!


De uitstalling van ouderwetse kettingzagen was ook fraai! Die dingen waren vroeger gigantisch en alleen om hem op te tillen kost al moeite! Ook waren er fraaie oldtimer vrachtwagens te bewonderen.
Genieten geblazen!!!! Hahaha

Wedstrijd

Over kettingzagen gesproken... er was een wedstrijd waarbij de kandidaten, uitgerust in professionele houtkhakkers kleding, een boomstam met ongeveer 50 ingestoken latten, vrij moesten maken van die 'takken'. Dat ging rap man!!! binnen 2 minuten was het geklaard! WAUW!!! Aan de finish was het slechts een of twee 'takken' verschil... imposant!


Bevroren

Een aantal suikererwten gaan we invriezen voor in de winter: eigen gebruik, maar mogelijk ook verkoop.
Daarmee ben ik deze week dus gestart; 13 kilo in de vriezer, en waarschijnlijk gaan we daarmee door totdat de vrieskist vol zit. Of we kopen een nieuwe erbij, dat kan natuurlijk ook! :-)

Verkopen doen we tot nu toe uitsluitend op lokatie, en eens peilen of de bedrijfsleider deze optie goed genoeg blijft vinden als we elke week 10 kilo suikererwten moeten oogsten..."Ga niet waar de weg je leidt, maar ga waar geen pad is en laat je eigen spoor achter." 
Ralph Waldo Emerson