Monday, 16 December 2013

(191) Filmavond

Een tijdje geleden besloten we om op de woensdagavonden een filmavond te organiseren.
Leuk, met ze'n allen filmpje kijken, ja toch?!
Deze week ook voor het eerst gestart met een vroege film voor de kinderen.
Vijf kinderen en twee volwassenen aanwezig en de film was een persoonlijk favoriet 'Het Paard Van Sinterklaas'.
Ja, ik weet het; een week te laat! Het stond op, jawel, 5 december gepland, maar toen waren wat gezinnen verhinderd, dus een weekje later, en evengoed een groot succes!
De film is in het Noors nagesproken en dat hebben ze goed gedaan! De titel werd daardoor ook anders 'Hest Er Best'; 'Paarden zijn het beste'. Het verhaal over een Chinees meisje van zes die naar Nederland verhuisd, en te maken krijgt met het vreemde fenomeen 'Sinterklaas'. Zoals gezegd een aanrader! Het vervolg; 'Waar is het Paard van Sinterklaas' vond ik persoonlijk minder geslaagd.

Eens kijken wat we voor de komende week voor kunnen schotelen. Leeftijd van de kids varieert van 2 tot 10 jaar, dus het mag niet té spannend zijn! Misschien een leuke Kerstfilm...?


Naakt

Donderdag kwam de schaapscheerder de beesten van hun warme jas ontdoen. 'Veel te laat, moet je in de herfst doen!' Door omstandigheden kwam het er steeds maar niet van, en bleef het ergens onderaan de werklijst hangen. Afijn... de jassen zitten in de tas, en de dames en heren lopen heerlijk fris en fruitig in hun adamskostuum rond. Hahaha
Uiteraard vinden ze het wat fris! Ook al houden we ze voorlopig in de stal, zijn ze wat rillerig. 
De verwarming staat aan op 10 graden, dus echte problemen verwacht ik niet. Adam is daar minder overtuigd van; was de volgende dag al in paniek omdat hij dacht te zien dat de geiten ziek waren. Zelf even een kijkje genomen, en geprobeerd het drama te sussen. Ook ik zou rillen als ze mijn warme jas uitdoen! En een verkoudheidje oplopen, ja dat is mogelijk, maar daar doen we bij mensen ook niet dramatisch over. Dat gebeurt en gaat vanzelf over!
En trouwens; het vroor in september net zo matig als de afgelopen dagen. Op dit moment is het buiten zelfs boven nul. De problemen hadden zich dus ook in toen voorgedaan.

Kwakkelwinter

Ja okay, het is nog officieel herfst.. maar als je in Norge woont heb je vanaf oktober gewoon 'winter'. Winter dus, en die kwakkelt tot nu toe een beetje... paar keer de temperatuur naar de -12, en nu weer een paar dagen iets boven nul. Deze week leverde 23 cm sneeuw op (YES!) maar dat werd vannacht met een plons regenwater tot een smurrie omgetoverd... 20+ cm sneeuw smelt niet zomaar weg, maar het soort sneeuw dat je er na regen hebt liggen... blubber!! En dat gaat straks weer tot fijn ijs en harde sneeuwbrokken bevriezen. Ja fijn bedankt!


Lichtfeest!

Gisteren weer een geslaagd feestje!
Tussen de 50 en de 75 mensen vierden met ons mee dat binnenkort het licht weer komt.
Tevens was er een rondleiding over de bouwplaats, en een intiem concert van Stian Carstensen.
Als onderdeel van de organiserende partij, had ik het vooral druk met regelen, maar kon wel erg genieten van de mensenmenigte! Leuk!!! 


"Stress is niet kunnen nadenken op het moment dat dit het hardst nodig is." 
Olaf Hoenson 


 -