Sunday, 5 January 2014

(194) Veel Belovend Jaar!

Dat dit jaar een fijn jaar mag worden! Er staat ons in Økolandsbyen héél wat te wachten in 2014!


De eerste woningen zullen worden opgeleverd; de eerste nieuwe bewoners! De hele infrastructuur moet worden opgezet, activiteiten opgestart. In de school zullen de eerste ondernemers hun bedrijfje op gaan zetten. De groentetuin wordt in plaats van 1500 m2 dit jaar 7000 m2! Daarnaast zullen de nieuwe bewoners de mogelijkheid krijgen om een moestuin op te zetten aan de rand van dit grote perceel... 
Er komen meer dieren bij zoals melkgeiten en legkippen....
Ja Hurdal gaat bruisen dit jaar! 

(aanvalluh!)

Nieuwjaarsviering

Dat was apart! We hadden een nieuwjaarsavonddiner! Samen met 25-30 (incl. kinderen), ik heb ze niet precies geteld, aan tafel! Iedereen had voor meerdere personen iets gemaakt, en dat was smakelijk! Okay... de kalkoen hadden ze van mij in de wei kunnen laten lopen, maar Piet zou Piet niet zijn als hij niet toch een klein stukje zou hebben geproefd! Smaakte eigenlijk net zo goed als de kalkoen die Adam’s ouders een paar maanden eerder uit Polen meebrachten. Ondergetekende had voor de gelegenheid ‘boerenkool’ stampot gemaakt, en dat werd zoals altijd weer erg gewaardeerd. Ook lieten wij ons het kratje Damfjell-bier goed smaken. Er waren er zelfs een paar die mijn bier voor het eerst proefden! 

(Gebroeders Lye)

Gezellige avond, hoewel het zogenaamde ‘concert’ van de kinderen me iets te experimenteel was. Een slechte punk-band was er niks bij vergeleken! De eerder genoemde elektrische gitaar was zó vals! Oei..oei...oei... heb nog geprobeerd hem op ‘gehoor’ te stemmen, maar het bleef waardeloos. Tel daar de NUL ervaring van een zevenjarige bij op en je hebt een ‘feestje’. Op het elektrische drumstel werd dan wel geen valse noot gespeeld, gevoel voor ritme moet men op die leeftijd duidelijk nog leren. Heb halverwege het ‘concert’ stilletjes het pand verlaten om op mijn veranda in rust een shagie te roken. De tijd tikte verder, en uiteindelijk werd het twaalf uur en daarmee ‘nieuw jaar’! 
Champagne, De traditionele knuffel en daarna wat bescheiden vuurwerk. Ik heb vast al eens eerder stilgestaan bij het fenomeen ‘klem’ of ‘knuffel’, die hier in de plaats komt voor de drie zoenen die in NL zo onterecht populair zijn. Ik hou van deze omhelzing! Komt op mij fijner en closer over dan dat zinloze gesmak. Zal wel persoonlijk zijn...

Weerbericht

Het weer, het houdt ons bezig!
De ijslaag is na een week zonder vorst nu toch wel zo'n beetje weg. Gelukkig maar!
Wel kregen we nog een laag natte sneeuw deze week, maar die is ook weer weggesmolten of geregend.
De vooruitzichten zijn dat over een paar dagen het weer gaat vriezen en het kwik niet meer boven nul komt.
We zullen zien, en hopen! Nee ik hoef geen strenge winter, maar -5 tot -10 is toch wel lekker hoor! Met af en toe een piek naar de -15 of -20, droge sneeuw....hmmm laat maar komen!


"Alles komt tot ons wat voor ons bestemd is wanneer we de mogelijkheid creëren om het te ontvangen." 
Rabindrath Tagore


-