Sunday, 12 January 2014

(195) Verzoekhoek

Op het moment van schrijven is het -11 aan de andere kant van mijn raam! Hahaha
Gisteren viel er een klein beetje sneeuw om alles weer een winters tintje te geven.
Ja mooi! De Winter lijkt nu echt van start te zijn gegaan, en de vooruitzichten zijn dat de temperatuur nu eindelijk niet meer boven nul komt de komende weken. Kacheltje stoken! Verzoek ingewilligd... Heerlijk!

Onverwachte klussen

Door de dooi van de afgelopen weken konden we wat opruimwerkzaamheden langs nieuw aangelegde weg doen; in het verleden is er met de motorzaag een aantal bomen omgelegd en, typisch Noors... laat me ze dan gewoon liggen!
Ziet er slordig uit en zeker nu er een weg langs loopt diende dat opgeruimd te worden!
Ook tevens met de boomzaag de bomen gesnoeid, zodat de onderste twee meter er netjes van takken ontdaan uitziet. Dankbaar werk! Ook de dennenbomen met takken die tot aan de grond hingen, zien er weer fris en fruitig uit zoals een den eruit dient te zien. Okay in mijn ogen dan... sommigen zeggen dat een den best takken tot aan de grond mag hebben; dat is de natuur. Ik zeg dan vervolgens dat dit prima is voor in het bos, maar als de bomen onderdeel uitmaken van de door ons 'onderhouden' omgeving, gaan ze eraf!
Schoonmaakactie

Een ander ding wat nog op onze takenlijst kwam was de eindschoonmaak van het huis op de heuvel. Die staat op dit moment te koop, als enige strobaalhuis aldaar. Vraagprijs 2 miljoen (250.000 euro). Mooi huis, met prachtig uitzicht! Misschien wel het mooiste uitzicht van alle huizen die er gebouwd worden!

Verkoop

Mijn eigen huis staat nu zes weken te koop, via de makelaar/internet.
En ik mag niet klagen! In die tijd al een stuk of vijf geïnteresseerden gescoord en ook na de bezichtiging was men nog steeds enthousiast. Het resulteerde nog niet in een bod, maar dat is een kwestie van tijd.
Een van de aspirant kopers wil het eigenlijk al kopen, maar moet eerst haar eigen huis in Drangedal aan de man zien te brengen. De verkoop in Drangedal gaat normaliter vrij snel, dus we zien wel hoe het uit gaat pakken.

Oostblok

Vorige week is men in Letland gestart met het fabriceren van de elementen voor de EKOhuizen. Als het goed is komen volgende maand 12 bouwvakkers naar Økolandsbyen om de huizen in elkaar te sleutelen. 
De jongens uit Litouwen hebben weer een contact gekregen, en gaan volgende week weer aan de slag!
Gelukkig maar, want het zijn fijne gasten!


"Geen enkele daad van vriendelijkheid, hoe klein ook, is ooit verspilde moeite." 
Aesopus


-